Review del Bitcoin

El Bitcoin (BTC) és la primera criptomoneda que es va desenvolupar i també la primera i única aplicació basada en la tecnologia blockchain que funciona 24/7 els 365 dies de l’any des de 2009.

Bitcoin és un programari, un protocol i una moneda.

Aquestes tres característiques permeten que una de les aplicacions de Bitcoin sigui la de conformar una xarxa de pagaments global, transparent, basada en codi obert i de moneda única.

La moneda es va idear com un sistema econòmic descentralitzat i obert a tots, que proposava als usuaris del mateix un sistema monetari i d’intercanvi de valor millor que l’actual sistema dels diners fiduciaris. El valor d’aquesta moneda depèn de la confiança dels usuaris i no està controlat o regulat per cap banc, per això mateix el seu valor és tan volàtil. Una de les grans particularitats de Bitcoin és que es desconeix qui és el seu creador.

Usos del BitcoinCom funciona la Blockchain?

Com Funciona?

Les transaccions amb bitcoins se solen fer mitjançant una mena de plataformes anomenades “carteres” o “wallets”. Si són béns intangibles es presenten en forma de programes informàtics i si són béns tangibles, en forma de dispositius electrònics.

Els bitcoins es poden utilitzar per a comprar mercaderies de manera anònima; és a dir, cada transacció es consigna en un registre públic, per la qual cosa els noms dels compradors i venedors mai es revelen.

Així mateix, el funcionament del bitcoin és molt pràctic, ja que pots fer pagaments internacionals barats, pel fet que aquestes criptomonedas no estan vinculades a cap país ni estan subjectes a regulació.

Cal precisar que els intercanvis entre Bitcoin i moneda local solen dur-se a terme a través de plataformes en línia, trobades presencials i caixers automàtics especialitzats.

També existeixen una gran diversitat de plataformes que faciliten l’intercanvi de Bitcoin per altres criptomonedas, incloent monedes de preu estable denominades stablecoins.

què és el bitcoin

Alguns Usos del Bitcoin

Big Data

La cadena de blocs no deixa a ser un enorme llibre de comptabilitat. Una base de dades que gestiona milions de transaccions diàries de manera efectiva i ràpida. Però té una limitació: No posseeix eines per a analitzar tantes dades.

El binomi que representen Blockchain i Big Data és la combinació perfecta per a solucionar-lo. Les eines que ofereix el Big Data permeten analitzar totes les dades d’una cadena de blocs i obtenir informació molt útil per a empreses.

Per exemple, algunes utilitats que ofereix el Big Data aplicat al Blockchain són:

Seguretat, ja que el Big Data proporciona més instruments per a detectar potencials fraus.
Transparència, en poder recopilar i classificar tota la informació permeten representar-lo amb més exactitud i claredat.
Evitar riscos, perquè podria detectar operacions arriscades.
Proporcionar dades a empreses financeres, com, per exemple, patrons de consum.

Logística i Transport

L’àmbit del comerç intervenen múltiples agents i intermediaris: fabricants, majoristes, distribuïdors, proveïdors, empreses de missatgeria, consumidors…

El transport de mercaderia entre tots aquests actors genera una quantitat enorme de documentació, majorment en paper. L’aplicació de tecnologies digitals a aquest sector, reduiria aquesta paperassa, agilitaria el transport de mercaderies i reduiria considerablement els costos. Si aquesta tecnologia fos a la blockchain, les possibilitats es multiplicarien.

Les aplicacions basades en blockchain en la logística podria automatitzar tota la gestió documental, eliminant molts dels intermediaris i oferint informació de manera transparent, clara i instantània.

Una plataforma de logística blockchain podria suposar un agent col·laboratiu en el sector i podria posar en contacte directament a carregadors amb transportistes.

Blockchain Education

Rep quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt. Neque porro quisquam est, qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit, sed quia non numquam eius modi tempora

Mining Solutions

Rep quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt. Neque porro quisquam est, qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit, sed quia non numquam eius modi tempora

Crypto INvesting

Rep quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt. Neque porro quisquam est, qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit, sed quia non numquam eius modi tempora

Més Llibertat a les Xarxes Socials

L’informació publicada en xarxes socials en format ÐApp no podrà ser rastrejada per cap entitat central per a conèixer els gustos o preferències dels usuaris. Per tant, s’impossibilita la utilització de les dades personals amb finalitats comercials. D’igual manera, en aquesta mena d’aplicacions desapareix la censura per part d’un administrador central.

Com funciona la Blockchain?

La Blockchain ja està en boca de tots però no tothom sap exactament què és. Aquí t’expliquem les bases perquè ho puguis entendre millor.

Saps com Comprar, Vendre o Intercanviar Criptomonedas?

Valor de les Criptomonedas més Top

Itaque earum rerum hic tenetur a sapiente delectus, ut aut reiciendis voluptatibus maiores alias consequatur aut perferendis doloribus asperiores,Et harum quidem rerum.

No et vols perdre res del que publiquem?

Registra’t ara al nostre Butlletí. No spam, promés.

Blog

Google Finance agrega una pestanya exclusiva per a criptomonedas

Google Finance agrega una pestanya exclusiva per a criptomonedas

El diumenge 28 de febrer, el portal de finances de Google, Google Finance, va agregar en la secció de “comparar mercats” una pestanya amb el títol de “Criptomonedas”, on es poden revisar els preus en temps real de quatre criptoactivos. Per a accedir a la secció, una...

Litecoin va aconseguir el seu preu més alt dels últims 3 anys

Litecoin va aconseguir el seu preu més alt dels últims 3 anys

Litecoin (LTC) va agregar gairebé un 10% al seu valor per a trencar la barrera dels USD 190 aquest dimecres 10 de febrer. Amb això, va aconseguir el seu preu més alt des de març de 2018 quan cotitzava per sobre dels 220 dòlars.L'octava criptomoneda per capitalització...