Review del Litecoin

Litecoin és una moneda d’Internet de tipus punt a punt que permet realitzar pagaments instantanis i de cost gairebé zero a qualsevol part del món. 

Litecoin és una xarxa de pagaments global i de codi obert que és completament descentralitzada i sense autoritats centrals. Les matemàtiques asseguren la xarxa i permeten que individus controlin les seves pròpies finances. 

Litecoin proveeix temps de confirmació de transacció més ràpids i eficiència d’emmagatzematge millorada per sobre la principal moneda basada en matemàtica.

Amb suport substancial de la indústria, volum de transaccions i liquiditat, Litecoin és un mitjà de comerç comprovat complementari a Bitcoin.

Usos del LitecoinCom funciona la Blockchain?

Com Funciona?

Aquesta criptomoneda disposa d’un límit de 84 milions de monedes disponibles. El seu mecanisme de consens es basa en la prova de treball (PoW) i la funció hash que utilitza és Scrypt. Aquest algorisme resulta bastant més lleuger que SHA-256 però sense deixar de costat la seguretat. Sent desenvolupament de codi obert per a tota la comunitat.

Litecoin és una criptomoneda la generació de blocs del qual pren dos minuts i mig, per tant la xarxa Litecoin és quatre vegades més ràpida que Bitcoin. A més el pes mitjà dels blocs és de 65KB, per tant el seu blockchain és molt lleugera. Igual que BitcoinLitecoin recorre al halving per a controlar la seva emissió i la recompensa de bloc per als miners. A diferència de Bitcoin, en LTC el halving succeeix cada 840.000 blocs (en Bitcoin cada 210.000). L’últim halving en Litecoin va succeir el 5 d’agost de 2019. L’esdeveniment va portar les recompenses de blocs de 25 LTC a 12,5 i el pròxim halving serà el 6 d’agost de 2023. Pots revisar més informació d’aquest succés en aquesta web.

Igual que totes les criptomonedas actuals, Litecoin sofreix quant a la validació de les transaccions, un repte que ha d’afrontar per a poder competir a un alt nivell. Bitcoin permet verificar 7 transaccions per segon, Ethereum permet validar 15 transaccions per segon, VISA permet validar una 56.000 transaccions per segon mentre que Litecoin, només suporta validar 56 transaccions per segon.

què és el bitcoin

Punts forts de Litecoin

Velocitat de les Transaccións

La primera de les grans diferències de LTC respecte al Bitcoin, és la generació dels blocs. Cada deu minuts es genera un bloc en Bitcoin, però en el cas de LTC, és cada 2,5 minuts. Això és una cosa que permet reduir molt la velocitat de validació de les transaccions.

Això és possible gràcies a que aquesta criptomoneda canvia el seu protocol respecte al Bitcoin. La funció hash de Bitcoin és SHA-256, mentre que en LTC s’utilitza la funció Scrypt, un algorisme més lleuger. Gràcies a això és possible crear blocs de menys de 1MB. A més permeten que siguin oberts de manera més ràpida i àgil, per a així validar de manera més fàcil les transaccions.

Mineria

Igual que BitcoinLitecoin fa ús del sistema Proof of Work o prova de treball, però es diferencia en el maquinari necessari per al minat d’aquesta criptomoneda. Al principi, a causa de la poca competència inicial en Bitcoin era possible minar blocs usant el poder dels CPU dels nostres computadors personals. Però a mesura que el preu de Bitcoin pujava, també ho va fer la competència per aconseguir minar un bloc. D’aquesta manera, va passar a utilitzar-se maquinari més potent, com les GPU, i fins i tot es va desenvolupar maquinari a mesura: els ASIC.

Litecoin de moment es pot minar amb processador i amb targeta gràfica, encara que també existeixen ASIC específics per a aquesta criptomoneda. La dificultat, que es basa en la potència de la xarxa, encara no és molt elevada i es pot obtenir una quantitat de token relativament decent.

Escalabilitat

Un dels grans problemes de Bitcoin, és l’escalabilitat. La idea original establia el processament d’un màxim de 7 transaccions per segon, alguna cosa que suposa un problema actualment. Cal destacar que inicialment no estava prevista una adopció tan forta i ara els programadors s’enfronten a buscar una solució al problema.

No obstant això, LTC presenta una solució a aquest problema, suportant un màxim de 56 transaccions per segon. Estadísticament és més fort que Bitcoin i altres criptomonedas, com Ethereum, que admet fins a 15 transaccions per segon.

Pel fet que totes les criptomonedas estan en una fase molt primària, es treballa a millorar aquestes opcions. L’objectiu és rivalitzar i superar a altres solucions de pagament, com és el cas de VISA. De fet, VISA actualment suporta unes 56.000 transaccions per segon, infinitament superior al que admet qualsevol blockchain actualment. Aquest és un problema que s’està afrontant i que se solucionarà de manera definitiva en els pròxims anys.

Escalabilitat

Hem comentat que LTC té blocs cada 2,5 minuts de mitjana, la qual cosa redueix en quatre vegades el temps mitjà dels blocs de Bitcoin, que és de 10 minuts. Però les diferències no queden en sol això. Mentre que Bitcoin compta amb un màxim aproximat de 21 milions de tokens disponibles, mentre que el màxim de tokens d’aquesta moneda és de 84 milions, és a dir: quatre vegades més.

Blockchain Education

Rep quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt. Neque porro quisquam est, qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit, sed quia non numquam eius modi tempora

Mining Solutions

Rep quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt. Neque porro quisquam est, qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit, sed quia non numquam eius modi tempora

Crypto INvesting

Rep quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt. Neque porro quisquam est, qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit, sed quia non numquam eius modi tempora

Com funciona la Blockchain?

La Blockchain ja està en boca de tots però no tothom sap exactament què és. Aquí t’expliquem les bases perquè ho puguis entendre millor.

Saps com Comprar, Vendre o Intercanviar Litecoin?

No et vols perdre res del que publiquem?

Registra’t ara al nostre Butlletí. No spam, promés.

Blog

Google Finance agrega una pestanya exclusiva per a criptomonedas

Google Finance agrega una pestanya exclusiva per a criptomonedas

El diumenge 28 de febrer, el portal de finances de Google, Google Finance, va agregar en la secció de “comparar mercats” una pestanya amb el títol de “Criptomonedas”, on es poden revisar els preus en temps real de quatre criptoactivos. Per a accedir a la secció, una...

Litecoin va aconseguir el seu preu més alt dels últims 3 anys

Litecoin va aconseguir el seu preu més alt dels últims 3 anys

Litecoin (LTC) va agregar gairebé un 10% al seu valor per a trencar la barrera dels USD 190 aquest dimecres 10 de febrer. Amb això, va aconseguir el seu preu més alt des de març de 2018 quan cotitzava per sobre dels 220 dòlars.L'octava criptomoneda per capitalització...