Invertir en Criptomonedas – Consells

Aproximadament un terç dels residents a l’Argentina, el Brasil, Colòmbia i Mèxic estan molt més interessats a invertir en criptomonedas com a resultat de la crisi econòmica desencadenada pel COVID-19, mostra el nou estudi de Sherlock Communications sobre el mercat de blockchain en 21 països d’Amèrica Llatina.

Quan se’ls va preguntar si estarien interessats en la inversió en criptomonedas com a resultat de la crisi econòmica provocada per COVID-19, entre el 31% i el 39% dels enquestats en els quatre països enquestats van respondre que estarien “molt més interessats”, i entre el 35% i el 51% dels enquestats van dir que estarien “una mica més interessats”. La raó més comunament citada per a invertir va ser “protegir els actius de la inflació i l’estabilitat econòmica”.

No tingui por de demanar ajuda

Entrar en l’ecosistema de blockchain pot ser aclaparador, però tots comencem per algun costat. Si té un amic o col·lega de confiança que ja està involucrat amb les criptomonedas, demani-li consell i orientació. La seva ajuda, ja sigui compartint els seus propis aprenentatges adquirits en aventures anteriors o simplement responent qualsevol dubte que tingui, pot ser crucial quan es tracta d’invertir al ritme correcte. Comuniqui’s i demani ajuda. Vagi amb compte amb les estafes i les pràctiques d’enginyeria social. Hi ha molts perfils falsos de membres de la comunitat de confiança. Mai comparteixi les seves claus privades amb ningú i guarda-les en un lloc molt segur.

Fes la teva tasca

Invertir no és fàcil i en els mercats de cripto i blockchain, les coses poden canviar ràpidament. El millor consell que es pot rebre és estudiar les diferents opcions en profunditat, comprendre els fonaments i investigar les comunitats darrere dels projectes en els quals pretén participar. Llegeixi els informes tècnics, investigui a l’equip i fins i tot consulti el repositori de codi per a veure com s’està desenvolupant el programari. És difícil mantenir-se al dia amb totes les notícies dels projectes blockchain. És per això que prenc un enfocament més fonamentalista, busco 2 o 3 projectes i m’enfoco en ells.

Per on Començar

La millor manera de començar la seva recerca és devorant el whitepaper original de Bitcoin. Publicat en 2008, descriu què és Bitcoin i com funciona, proporcionant una visió general d’ampli abast ideal per a aquells que fan passos temptatius en l’ecosistema criptogràfic.

També serveix com un bon recordatori que el primer pas és llegir i investigar el whitepaper d’un projecte. Després d’això, busqui informació sobre els seus fundadors o lideratge. Per a acabar, doni un cop d’ull al repositori de codi i les pàgines de la comunitat. Si no pot trobar aquesta informació, procedeixi amb precaució. En general, tots estan disponibles en GitHub i les xarxes socials, per la qual cosa la seva absència hauria de ser alarmant; tal vegada aquest projecte està ocultant alguna cosa i podria ser fraudulent.

Sense esforç, sense guanys

Ara que ha fet la seva tasca, sap que la majoria dels projectes de blockchain enfronten desafiaments. Bitcoin té molts; també ho tenen EthereumEOSRipple i els altres. El punt és que si algú li promet que obtindrà alts rendiments amb baix risc en la seva inversió, pensi-ho dues vegades.

És molt probable que aquesta narrativa sigui un esquema Ponzi que s’usa amb freqüència per a enganyar les persones perquè perdin els seus recursos davant els criminals. Tot projecte de blockchain té diversos factors que ha de millorar i, encara que els retorns poden ser alts, mai oblidis que els riscos sempre són proporcionals al retorn.

Protegeix els teus diners en tot moment

En l’ecosistema blockchain, la responsabilitat de protegir els seus fons recau directament a la seva porta.

La millor pràctica és mantenir la seva criptografia en una cartera i emmagatzemar les claus privades en un lloc segur. Faci-ho amb cura perquè si perd les claus, no hi ha cap mecanisme per a recuperar-les. Alternativament, pot optar per deixar els seus fons en un exchange (plataforma de compra-venda de criptomonedas), on pot recuperar la seva contrasenya en cas que la perdi. La seguretat ha millorat molt des que Mt Gox va ser piratejat en 2014, i l’ús de exchanges ara és una pràctica comuna.

Si les teves claus no son privades, tampoc ho seràn les vostres criptomonedas

El mantra de “si les seves claus no són privades, no són les seves criptomonedas” es relaciona essencialment amb el fet que si no ets l’únic guardià de la teva clau privada, tampoc ets l’única persona amb accés als teus fons. Primer, això significa no compartir.

Però també quan se’l considera en relació amb un exchange, la preocupació és que està confiant els seus fons a un tercer i està a la mercè de les seves regles i tarifes, les seves capacitats per a protegir-se dels pirates informàtics i la possibilitat que problemes tècnics et bloquegin del seu compte en el moment precís en què necessiti accedir a aquesta. Si selecciona un exchange segur i de bona reputació, faci-ho amb confiança i consciència.

Gaudeix el Viatge d’Invertir en Criptomonedas

Per descomptat, encara estem en la infància de la tecnologia blockchain i, encara que les coses estan madurant ràpidament, encara hi ha molt a aprendre. Es considera una tecnologia molt prometedora, capaç de redefinir la confiança entre la nostra societat, però més que simples guanys financers, en ingressar a l’ecosistema blockchain estàs obrint la porta a canviar la teva relació amb institucions centralitzades com a governs i bancs.

Quan es desenvolupa de manera responsable i correcta, l’ecosistema criptogràfic té el potencial de convertir-se en una tecnologia fonamental que ens brindi llibertat financera i millori el benestar i la regeneració de la nostra societat.

No et vols perdre res del que publiquem?

Registra’t ara al nostre Butlletí. No spam, promés.