Review d'Ethereum

Nou en Ethereum? Estàs en el lloc indicat. Comencem amb una descripció general.

Ethereum posa els fonaments per a una nova era d’internet:

– Una internet on diners i pagaments estan integrats.
– Una internet on els usuaris poden ser amos de les seves dades, i les teves aplicacions no t’espien ni et roben.
– Una internet on tots tenen accés a un sistema financer obert.
– Una internet construïda sobre una infraestructura neutral i d’accés lliure que cap empresa ni persona controla.

Usos del BitcoinCom funciona la Blockchain?

Aplicacións basades en Ethereum

En aquest moment, milers de desenvolupadors de tot el món estan construint aplicacions basades en Ethereum i inventant nous tipus d’aplicacions, moltes de les quals pots usar avui:

·Carteres de criptomonedas que et permeten fer pagaments barats i instantanis amb ETH o altres actius.

·Aplicacions financeres que et permeten donar o rebre un préstec, o invertir els teus actius digitals.

·Mercats descentralitzats que et permeten negociar amb actius digitals, o fins i tot fer transaccions amb “prediccions” sobre esdeveniments del món real.

·Jocs on tens actius in-*game i fins i tot pots guanyar diners reals.

I molts, molt més.

què és el bitcoin

Característiques tècniques de Ethereum

Mineria

Ethereum és un criptomoneda que funciona gràcies al protocol de consens PoW usant l’algorisme Ethash. Aquest algorisme està dissenyat per a ser altament exigent i estar dirigit a la mineria per GPU. Per aquesta raó, la mineria va ser en principi molt descentralitzada i diversa.

Ethash utilitza la funció hash Keccak, també coneguda com SHA-3. D’aquesta manera, l’algorisme busca utilitzar elements criptogràfics altament segurs. Al mateix temps, Ethash està pensat a tenir un intensiu ús de memòria i de cache. Totes dues característiques estan dirigides a oferir resistència a la mineria per ASIC i evitar la centralització d’aquesta.

Ethereum Virtual Machine

La Ethereum Virtual Machine (EVM), és un programari l’objectiu del qual és servir de capa d’abstracció en l’execució de codi que està emmagatzemat en la blockchain. Amb això, es busca prevenir que un programador maliciós d’una DApp o smart contract pugui atemptar contra la seguretat dels nodes de la xarxa i amb la xarxa mateix.

Per a aconseguir-ho això, EVM realitza una completa abstracció del sistema manejant l’accés als recursos dels computadors i limitant les seves accions en un ambient controlat o màquina virtual. Però addicional a això, EVM també busca simplificar el desenvolupament i actualització d’aplicacions i característiques disponibles per a les DApps. És a dir, EVM va ser creada tant per a protegir com per a permetre ampliar les funcions de Ethereum de manera senzilla.

EVM permet el funcionament de smart contrats i DApps gràcies a l’ús del llenguatge de programació Solidity. Aquest llenguatge, permet programar tota la lògica darrere de les DApps i smart contracts alhora que permet l’execució descentralitzada del seu codi utilitzant la EVM.

Emisió de Criptomonedas

Aquesta criptomoneda de moment compta amb una emissió anual limitada a 18 milions de Ethers per any. És a dir, cada any l’activitat de mineria pot generar 18 milions de noves monedes com a màxim. No obstant això, l’emissió total és infinita. Per a aconseguir l’emissió, la xarxa compta amb un sistema de transaccions coinbase bastant peculiar. En primer lloc, si un miner troba la solució d’un bloc aquest rep com recompensa 2 ETH. Però si un altre miner troba també una solució a aquest bloc en aquest moment, aquest miner també rep una recompensa. D’aquesta manera, s’emeten les monedes en la blockchain de Ethereum.

L’emissió inicial de Ether en la blockchain es relaciono amb la prevenda que es va realitzar per a impulsar el projecte. En aquest llavors, un total de 60 milions de Ethers van ser creats. D’aquests, 12 milions van ser utilitzats per a crear un fons de desenvolupament, aquest és el començament de la coneguda Fundació Ethereum.

No obstant això, Ethereum és una blockchain en constant evolució. Un dels canvis importants que es veuran en Ethereum en els pròxims anys serà l’abandó de PoW per a passar a un sistema de mineria Post. Amb aquest canvi, Ethereum passarà a crear criptomonedas per al seu blockchain d’una forma completament diferent a l’actual, evitant usar miners i incentivant una major participació econòmica en la blockchain.

El Gas

El Gas és un concepte molt propi de la xarxa Ethereum. Aquest és utilitzat per a mesurar el treball realitzat dins de la blockchain. Cada acció en la blockchain com una operació o un conjunt d’operacions té un cost específic que és donat en unitats Gas.

Entre les funcions del Gas dins de la blockchain podem esmentar:

Assigna un cost a l’execució de tasques. El Gas és utilitzat com una unitat per a mesurar el cost de realitzar una determinada acció dins de la blockchain. Cada acció té un cost en Gas i un conjunt d’acció realitzades suma el cost total d’aquesta operació. D’aquesta forma, podem veure al Gas com el preu a pagar per realitzar accions dins de la blockchain.

Ajuda a millorar la seguretat del sistema. Com cada acció té un preu, això ajuda a evitar que la blockchain detingui el seu funcionament i minvi la seva seguretat.

Això és possible gràcies a que el Gas ajuda a protegir la xarxa d’atacs de spam. Per a això, el gas implica una despesa que evita que es puguin realitzar atacs DDoS de manera senzilla en la xarxa, atacs que poden deixar sense servei a milions d’usuaris.

Recompensa als miners. Les accions en la blockchain depenen de la seva execució en el maquinari que està en mans dels miners. Per a pagar per aquest ús existeix el Gas.

Com funciona la Blockchain?

La Blockchain ja està en boca de tots però no tothom sap exactament què és. Aquí t’expliquem les bases perquè ho puguis entendre millor.

Saps com Comprar, Vendre o Intercanviar Criptomonedas?

No et vols perdre res del que publiquem?

Registra’t ara al nostre Butlletí. No spam, promés.

Blog

Google Finance agrega una pestanya exclusiva per a criptomonedas

Google Finance agrega una pestanya exclusiva per a criptomonedas

El diumenge 28 de febrer, el portal de finances de Google, Google Finance, va agregar en la secció de “comparar mercats” una pestanya amb el títol de “Criptomonedas”, on es poden revisar els preus en temps real de quatre criptoactivos. Per a accedir a la secció, una...

Litecoin va aconseguir el seu preu més alt dels últims 3 anys

Litecoin va aconseguir el seu preu més alt dels últims 3 anys

Litecoin (LTC) va agregar gairebé un 10% al seu valor per a trencar la barrera dels USD 190 aquest dimecres 10 de febrer. Amb això, va aconseguir el seu preu més alt des de març de 2018 quan cotitzava per sobre dels 220 dòlars.L'octava criptomoneda per capitalització...